Fotos

Lissabon


Vejret
Lissabon har et mildt og behageligt klima med masser af solskin det meste af året. Det kan blive temmelig varmt midt på sommeren (Juli-August) hvor temperaturer på 40 grader ikke er ualmindelige.

Efterår/vinter perioden (November-Februar) er temmelig våd da det årsbasis regner ca. det samme som i Danmark - blot er det i Lissabon fordelt på mindre end halvdelen af året. Men man kan sagtens være heldig at have dage med sol og 20+ grader midt i December.Strandene
Der er mange strande rundt om Lissabon: fra de vindstille, sydvendte strande i retning mod Cascais - til de blæsende surfstrande på Costa Caparica + nord for Cascais.

Bare 15 minutter fra centrum (med toget mod Cascais) finder du de første strande. Stort set alle har surfskoler som er en anbefalelsesværdig ferieaktivitet. 

Kultur
Lissabon er ikke "bare" hovedstaden i Portugal - men fo hele den fantastiske Portugisiske historie. Her finder du mange efterladenskaber fra de store opdagelsesrejsende som i det 16- til 18- århundrede drog ud og koloniserede verden og bragte rigdom og velstand med sig hjem. 

Katedraler, klostre og paladser findes i hobetal (Portugal er et katolsk land), og de karakteristiske klinkebelagte huse finder man også over hele byen. De har sågar deres eget museum som absolut er et besøg værd.

Sidst men ikke mindst bør man opleve fado under sit besøg. Denne triste, folklore fyldt med afsavn (men også muntre viser ind i mellem), altsammen ledsaget af den klassiske 12-strengede portugisiske guitar. Et godt akkompagnement til en solid midag i en af de hyggelige restauranter i de gamle historiske kvarterer.

 

Hvordan kommer jeg rundt? >>


bottom